Η δίαιτα των 3 ημερών(ή στρατιωτική δίαιτα) η οποία δημιουργήθηκε από την Αμερικανική Εταιρεία Καρδιολογικών Νοσημάτων, και είχε ως στόχο την απώλεια 3 κιλών των ασθενών πριν από κάποια επέμβαση, όχι όμως απλών κιλών, ούτε νερού, ούτε υγρών  αλλά κιλών λίπους. Με το τριήμερο αυτό πρόγραμμα, υπάρχει η δυνατότητα να χάσουμε 3 κιλά λίπους χωρίς πολύ κόπο, ούτε εξοντωτικές δίαιτες, αλλά επιστρατεύοντας απλά την υπομονή και επιμονή μας!

3imeri apotoxinotiki diaita 300x225 3ήμερη αποτοξινωτική δίαιτα για απώλεια μέχρι 3 κιλά

Η δίαιτα αυτή, να πούμε ότι ανήκει στις χημικές δίαιτες. Έχει σχεδιαστεί να ενεργοποιεί το μεταβολισμό, να προκαλεί γρήγορα αποτελέσματα  χάρη στις χημικές αντιδράσεις των τροφών που περιλαμβάνει και φυσικά αυτά τα κιλά που χάνονται, να είναι απώλεια λίπους!

Περί τίνος πρόκειται πολύ σωστά θα σκεφτούμε! Είναι εφικτή και υγιεινή αυτή η απώλεια; Πρόκειται λοιπόν, για μια δίαιτα 3 ημερών από τις 7 που έχει η εβδομάδα, με τις 4 υπόλοιπες μέρες να τρώμε κανονικά, όχι όμως λιπαρά και μικρές ποσότητες, κι αυτό για να μην καταπονούμε το μεταβολισμό μας, όπως συμβαίνει όταν τον υποβάλλουμε σε αυστηρές δίαιτες.

Μόνο 3 ημέρες;

Φυσικά: Η φιλοσοφία της,  είναι για 3 ημέρες να τηρείτε με απόλυτη ευλάβεια το πρόγραμμα και 4 να παίρνετε ‘’άδεια’’. Όμως οι μέρες της δίαιτας δεν θα πρέπει να είναι συνεχόμενες και τις υπόλοιπες 4 μπορείτε να καταναλώνετε ότι τροφές θέλετε(πρόχειρο φαγητό, σουβλάκια , γλυκά) χωρίς όμως να ξεπερνάτε τις 1500 θερμίδες.

Πως λειτουργεί

Η μέση γυναίκα καίει περίπου 1500 θερμίδες την ημέρα, χωρίς να κάνει κάποια άλλη δραστηριότητα (πχ να πάει στο γυμναστήριο ή οποιαδήποτε άλλη  μορφή άσκησης). Τις 3 αυτές μέρες το θερμιδικό ισοζύγιο είναι κάτω από 1000 θερμίδες την ημέρα, άρα είναι απόλυτα λογικό να χάσετε κιλά αν την ακολουθήσετε. Θα πρέπει να ξέρουμε ότι ένα κιλό λίπους αντιστοιχεί σε 3500 θερμίδες, άρα για να πάρετε κιλά, σημαίνει ότι καταναλώσατε 3500 θερμίδες παραπάνω από όσες καίτε, ενώ αν χάσατε, καταναλώσατε σαφώς λιγότερες. Άρα η δίαιτα αυτή βοηθά σε αυτό, γιατί 3 μέρες την εβδομάδα τρώτε λιγότερο, από όσο καίτε. Αποφύγετε τις δίαιτες που είναι κάτω των 1000 θερμίδων γιατί οδηγεί τον οργανισμό μας σε ένα είδος νηστείας και του μετατρέπει τον τρόπο λειτουργίας.

Συνοπτικά η δίαιτα αυτή μας χαρίζει: αύξηση μεταβολισμού και απώλεια βάρους, μείωση κινδύνου εμφάνισης διαβήτη και τέλος, μείωση των επιπέδων ινσουλίνης. Άρα μετατρέπει τον οργανισμό μας σε μηχανή καύσης λίπους καθώς είναι συνεχώς σε μια κατάσταση αναμονής.

 

Το 3ήμερο πρόγραμμα

Ημέρα 1η

Πρωινό

Μαύρο τσάι ή καφές

3 αλατισμένα κράκερ

1 φέτα τυρί του τοστ

1 μικρό μηλό

Μεσημεριανό

1 φέτα τοστ

1 βραστό αυγό

Βραδινό

1 φλιτζάνα κουνουπίδι

1 φλιτζάνα τόνο ή τυρί cottage

1 φλιτζάνα παντζάρια

1 μικρό μήλο

Μισή μπάλα παγωτό βανίλια

 

 

Ημέρα 2η

Πρωινό

Καφές ή τσάι

1 φέτα τοστ

2 κουταλιές μαρμελάδα

Μισό γκρέιπφρουτ

Μεσημεριανό

1 μικρή κονσέρβα τόνο σε νερό

1 φέτα τοστ

Βραδινό

1 φλιτζάνα πράσινα φασόλια

1 φλιτζάνα παντζάρια

90 γραμμάρια κρέας

1 μικρό μήλο

1 μικρή μπάλα παγωτό βανίλια

Ημέρα 2η

Πρωινό

Καφές ή τσάι

1 αυγό

1 μικρή μπανάνα ή μισή μεγάλη

1 φέτα τοστ

Μεσημεριανό

1 φλιτζάνα τόνο ή τυρί cottage

5 αλατισμένα κρακέρ

Βραδινό

2 φλιτζάνες μπρόκολο

Μισή φλιτζάνα καρότα

90 γραμμάρια κρέας

1 μικρή μπανάνα ή μισή μεγάλη

Μισή μπάλα παγωτό βανίλια

Πλεονεκτήματα:

Το κυριότερο όλων είναι ότι σοκάρει το μεταβολισμό μας και τον κάνει να λειτουργεί ασταμάτητα παρόλη την αυστηρότητα του προγράμματος. Για παράδειγμα, η καφεΐνη αυξάνει τον μεταβολισμό ελαφρώς, βοηθώντας το σώμα μας να κάψει λίπος και να χάσουμε βάρος. Ακόμη, το γκρέιπφρουτ θέτει το συκώτι σε λειτουργία καύσης λίπους. Επιπλέον, τα τρόφιμα υψηλής πρωτεϊνικής αξίας  όπως ο τόνος, το φυστικοβούτυρο και τα αβγά, απαιτούν περισσότερη ενέργεια για την πέψη τους από τον οργανισμό μας, άρα καίμε περισσότερο λίπος μέχρι να χωνέψουμε. Ακόμη, τα μήλα περιέχουν πηκτίνη, συστατικό που περιορίζει την ποσότητα λίπους που απορροφούν τα κύτταρά μας. Επίσης, τα λαχανικά που πρέπει να καταναλωθούν με βάση το διαιτολόγιο, είναι πλούσια σε θρεπτικές ουσίες  και ρυθμίζουν την εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος αλλά και ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού στον εγκέφαλό μας. Τέλος, το ασβέστιο που υπάρχει στις τροφές του διαιτολογίου, αποθηκεύεται σε μεγάλο ποσοστό στα λιποκύτταρα , δηλαδή εκεί που γίνονται οι περισσότερες διαδικασίες καύσης λίπους.
Show Buttons
Hide Buttons