Και να που έφτασε το καλοκαιράκι και η ανάγκη μας για ένα δροσιστικό γεύμα γίνεται όλο και μεγαλύτερη… Και τι καλύτερο από μια νόστιμη και θρεπτική σαλάτα με μπόλικα υλικά που μπορεί να αποτελέσει εύκολα ένα μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα μας.

4 laxtaristes salates gia to kalokairi 300x277 4 λαχταριστές σαλάτες για το καλοκαίρι

Παρακάτω θα βρείτε 4 συνταγές για λαχταριστές καλοκαιρινές σαλάτες

  • Σαλάτα με φράουλες, αβοκάντο και κοτόπουλο ψητό με σος από βαλσάμικο

Προσθέτουμε τα πράσινα λαχανικά (4 φλιτζάνια από πχ σπανάκι, ρόκα), 1 φιλέτο ψητού κοτόπουλου, 10 φράουλες, 1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κομμάτια και 2 χούφτες φιστίκια πεκάν σε ένα μπολ. Στην συνέχεια αναμειγνύουμε καλά τα εξής υλικά: 2 κ.σ βαλσάμικο ξύδι, 1 κ.σ ελαιόλαδο, λίγη ρίγανη, 1 κ.γ μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με την σος τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και η σαλάτα μας είναι έτοιμη!

 

  • Σαλάτα με ροδάκινο και blueberries

 

Για την σαλάτα θα χρειαστούμε 4 φλιτζάνια μαρούλι,

4 ώριμα ροδάκινα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες,

1 φλιτζάνι φρέσκα blueberries, 1 αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια, 1/2 κόκκινο κρεμμύδι λεπτό σε φέτες, 2 χούφτες καρύδια , λίγα φρέσκα φύλλα μέντας τεμαχισμένα και ½ φλιτζάνι μπαλάκια μοτσαρέλας.  Τοποθετούμε τα παραπάνω υλικά σε ένα βαθύ μπολ. Για την σος θα χρειαστούμε 2 κ.σ άσπρο βαλσαμικό ξύδι, 1 κ.σ ελαιόλαδο, 2 κ.γ μουστάρδα, ½ κ.γ μέλι. Ρίχνουμε την σος πάνω από τη σαλάτα ακριβώς πριν από το σερβίρισμα.

  • Σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια

 

Αναμειγνύουμε τα εξής υλικά: 4 μέτρια κολοκυθάκια ψημένα, ½ φλ καλαμπόκι βραστό, 1 κ.γ ελαιόλαδο,

4 φλιτζάνια λαχανικά (πχ ρόκα, σπανάκι), 1 φλιτζάνι ρεβίθια στραγ., 2 φλιτζάνια κόκκινο λάχανο, 1 χούφτα ηλιόσποροι και 1 ματσάκι άνιθο. Στην συνέχεια προσθέτουμε χυμό από 1 λεμόνι, 1 κ.σ ελαιόλαδο, 1 σκέλιδα σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.  

 

  • Σαλάτα ζυμαρικών με κολοκύθι, μανιτάρια και αρακά

 

Σε ένα μεγάλο σκεύος τοποθετούμε 1 πακέτο μακαρόνια, 1 μπολ μανιτάρια σε φέτες, 2 κολοκυθάκια σε φέτες, 2/3 φλιτζανιού αρακά, 2 σκελίδες σκόρδο, 2  ματσάκια θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και 4 ½ φλιτζάνια νερό σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία έτσι ώστε να βράσουν. Τα αφήνουμε για 8-10 λεπτά.  Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με λίγο ελαφρύ τυρί κρέμα και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

 

 



Show Buttons
Hide Buttons