Banoffee (250 θερμίδες / μερίδα)

Υλικά:

  • 2 μπισκότα τύπου Digestive
  • 1κ. γλυκού βούτυρο λιωμένο
  • 50γρ. γιαούρτι
  • 10γρ. καραμέλα βουτύρου
  • 10γρ σαντιγί με χαμηλά λιπαρά
  • 1/3 μπανάνα
  • Λίγο κακάο

 Εκτέλεση:

  • Θρυμμάτισε τα μπισκότα.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τα μπισκότα με το βούτυρο.
  • Όταν τελειώσεις τοποθέτησε τα μπισκότα στον πάτο από ένα βάζο.
  • Άφησέ το στο ψυγείο να παγώσει.
  • Τοποθέτησε σαν δεύτερο στρώμα στο ποτήρι την καραμέλα βουτύρου.
  • Από πάνω στρώσε την κομμένη μπανάνα, αφήνοντας 2 κομμάτια για decor.
  • Ανακάτεψε το γιαούρτι με τη σαντιγί και πρόσθεσέ το από πάνω.
  • Πασπάλισε από πάνω με λίγο κακάο και πρόσθεσε τις 2 φέτες μπανάνας.

light gluka gia thn diaita 300x199 light γλυκά: ιδανικά για την δίαιτα

Ζελέ light (7 θερμίδες/ φλυτζάνι)

 

Lightcheesecake”: 1 κρακεράκι με 1 κουτ. του γλυκού τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά και 1 κουτ. του γλυκού μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη (60 θερμίδες)

 

Μους γιαούρτι-κακάο ή γιαούρτι-μόκα: ½ γιαούρτι με 1 κουτ. του γλυκού κακάο ή καφέ στιγμιαίο ανακατεμένα με 2 κουτ. του γλυκού στέβια ή υποκατάστατο ζάχαρης (70 θερμίδες)

 

Ρυζόγαλο με βρώμη: Μαγειρεύουμε ½ ποτήρι γάλα με 3 κουτ. της σούπας βρώμη και στέβια ή υποκατάστατο ζάχαρης και σερβίρουμε αφού κρυώσει με αρκετή κανέλα (140 θερμίδες)

 

Κρύα σοκολάτα: ½ ποτήρι παγάκια με μισό ποτήρι γάλα, 2 κουτ. του γλυκού άγλυκο κακάο και 2 κουτ. του γλυκού στέβια ή υποκατάστατο ζάχαρης (70 θερμίδες)

 

Μούς αβοκάντο

 Υλικά:

  • 3 πολύ ώριμα και μαλακά αβοκάντο κομμένα σε κομμάτια
  • 2/3 φλ. κακάο σκόνη
  • 2/3 φλ. μέλι ανθέων
  • 1/2 φλ. (ή και λίγο παραπάνω ανάλογα με την πυκνότητα) κρέμα καρύδας (γάλα-κρέμα καρύδας σε κουτί
  • όχι υγρό γάλα καρύδας)
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  • Eίναι πολύ βασικό, τα αβοκάντο να είναι πολύ ώριμα και πολύ μαλακά, ώστε η μους να έχει βελούδινη υφή. Αν είναι πιο σκληρά δεν θα λιώσει το αβοκάντο και δεν θα γίνει η μους λεία και ομοιόμορφη.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα, και να σχηματιστεί η ελαφριά μους.
  • Σερβίρεται αμέσως ή ακόμα πιο δροσερή από το ψυγείο.

 

 

 

 

 

 

 



Show Buttons
Hide Buttons