Αχ σοκολάτα! Υπάρχει άραγε άνθρωπος που να μην του αρέσει αυτός ο διαβολικός πειρασμός; Μεταξύ μας , δυστυχώς ναι υπάρχουν και οι εξωγήινοι! Ας ασχοληθούμε λοιπόν με εμάς τους λάτρεις της σοκλατένιας αυτής απόλαυσης! Όταν όμως θέλουμε παράλληλα να προσέξουμε και τη διατροφή μας τι κάνουμε; Εγώ απευθύνθηκα στο διαιτολόγο μου, αυτός ήξερε! Γιατί αν περίμενα από εμένα θα είχα κάνει χρυσό το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς! Τι μου είπε λοιπόν; Ας δούμε παρακάτω:

sokolata 300x200 Ποια σοκολάτα να επιλέξω;

Καταρχάς, κάθε άνθρωπος έχει την αίσθηση της όρεξης για γλυκό κάποια στιγμή, κι αυτό γίνεται όταν πέφτει το γλυκογόνο στο αίμα κυρίως τις απογευματινές ώρες, κι αν η διατροφή που ακολουθεί κάποιος έχει ελλείψεις είναι πολύ πιθανές και οι νυχτερινές λιγούρες, ναι ξέρεις αυτές οι μεταμεσονύκτιες! Όσοι λοιπόν επιλέξουμε σοκολάτα για να καλύψουμε την ανάγκη μας καλό θα είναι να ξέρουμε ότι όσο πιο θρεπτική και υγιεινή.

Μια μαύρη σοκολάτα είναι ιδανική επιλογή, κι όσο πιο μαύρη τόσο το καλύτερο. Διάλεξε αυτή με 70% κακάο, γιατί τα οφέλη της στην καρδιά σου και τον οργανισμό σου γενικά, υπερκαλύπτουν τις θερμίδες που νομίζεις ότι πήρες. Το άγλυκο κακάο ή η σκόνη κακάο είναι 100% κακάο και τα προϊόντα με άνω του 70% σε κακάο δε θεωρούνται γαλακτοκομικά. Προτιμήστε  τη βιολογική και αποφύγετε την αλκαλική(αλκαλικό κακάο) γιατί στη δεύτερη με το αλκαλικό κακάο καταστρέφονται τα φλαβονοειδή που περιέχει.

Η σοκολάτα γάλακτος περιέχει υπολείμματα γάλακτος κατι που αυξάνει την ποσότητα του ασβεστίου σε σχέση με τη μαύρη κατά 2-4%, όμως μειώνει την αντιοξειδωτική της δράση, ακριβώς με την παρουσία αυτή του γάλακτος. Ιδανική επιλογή για παιδιά λόγω της παραπάνω περιεκτικότητας σε γάλα.

Η λευκή σοκολάτα, τώρα, η οποία φτιάχνεται από βούτυρο κακάο , γάλα ή προϊόντα γάλακτος και ζάχαρη, δεν περιέχει κακάο, άρα απουσιάζουν τα στοιχεία τα ευεργετικά του κακάου που επωφελούν τον οργανισμό μας. Έχει πολλά λιπαρά, αρκετή ζάχαρη και πολλή χοληστερίνη. Επομένως , δε θωρείται τόσο καλή επιλογή!

Κλείνοντας λοιπόν αυτό το άρθρο με τον αγαπημένο μας πειρασμό, έχετε κατά νου δυο πράγματα: λίγη ζάχαρη και περισσότερη περιεκτικότητα σε κακάο! Αυτή είναι η ιδανική σοκολάτα!